Naujienos

Merginų ketvertukui – Europos U23 čempionato bronza

Rugsėjo 7-8 dienomis Turkijos mieste Edirnėje vyko Europos U23 irklavimo čempionatas, kuriame Lietuvai atstovavo 11 sportininkų, sudarę 4 įgulas.

Bronzos medalius pirmenybėse iškovojo Gabija Stankevičiūtė, Ugnė Rudaitytė, Ugnė Juzėnaitė ir Saulė Kryževičiūtė – jos merginų porinių keturviečių valčių (BW4x) A finale, kuriame startavo keturios komandos, finišavo trečios, distanciją įveikusios per 6:43,21 min.

Medalių lenktynėse varžėsi ir vyrų porinės dvivietės (BM2x) įgula – Benas Paunksnis ir Arnedas Kelmelis. Vyrukai pirmąją čempionato dieną antrame atrankos plaukime finišavo antri (6:40,95 min.), laimėjo antrąjį paguodos plaukimą (6:39,32 min.) ir pateko į A finalą, kuriame sekmadienį užėmė 5-ą vietą (6:28,35 min.).

100 metrų nuo A finalo skyrė ir Domantą Riaubą, tačiau jam vaikinų vienviečių valčių (BM1x) pusfinalis susiklostė apmaudžiai – puikiai irklavęs lietuvis netoli finišo išvirto iš valties, nefinišavo ir užbaigė savo pasirodymą. Verta pažymėti, kad šeštadienį Domantas antrajame atrankos plaukime buvo antras (7:19,20 min.) ir į pusfinalį pateko tiesiausiu keliu.

Ketvirtoji Lietuvos įgula – Povilas Juškevičius, Rokas Jakubauskas, Saulius Aušbikavičius ir Jonas Šaparavičius – šeštadienį vaikinų porinių keturviečių (BM4x) valčių klasės pirmajame antrankos plaukime užėmė penktą vietą (6:42.01 min.), bet užtikrintai triumfavo paguodos plaukime (6:03,50 min.) ir pateko į pusfinalį. Jame sekmadienį lietuviai buvo šešti (6:07,81 min.), o B finale finišavo ketvirti (6:11,84 min.) ir galutinėje rikiuotėje užėmė 10-ą vietą.