Naujienos

Kanada pasaulio jaunių čempionato estafetę perleido Lietuvai

Kanados mieste Sent Katerinse sekmadienį pasibaigusio pasaulio jaunių (iki 19 metų) irklavimo čempionato uždarymo ceremonijoje Lietuvos delegacijai įteikta „World Rowing“ vėliava, o antradienio pavakarę ji jau pasiekė ir Trakus, kuriuose šios pirmenybės vyks kitąmet.

„Laikyti šią vėliavą Lietuvoje – ne tik didelis džiaugsmas, bet ir atsakomybė. Čempionato metu Trakai taps irklavimo sostine daugiau nei 800 jaunųjų sportininkų ir dar 400 personalo narių.

Be to, šiose pirmenybėse bus dalijami kelialapiai į 2026 metų jaunimo vasaros olimpines žaidynes Dakare, tad net neabejoju, kad čia susirinks patys talentingiausi viso pasaulio sportininkai, todėl ir žiūrovams tai taps nepamirštamu reginiu“, – apie laukiančią pasaulinę irklavimo šventę kalbėjo Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Mindaugas Griškonis.

Pirmenybės Galvės ežere vyks 2025 metų rugpjūčio 6-10 dienomis. Konkurse dėl čempionato organizavimo Trakai prieš dvejus metus nurungė Plovdivą (Bulgarija) ir Sarasotą (JAV).

„Džiaugiuosi, kad tarptautinės irklavimo federacijos vėliava vėl grįžo į Trakus, ir jau kitais metais galėsime šią vėliavą iškelti čempionato metu. Žinoma, tai tuo pačiu ir priminimas mums, kad iki renginio lieka jau mažiau nei metai, o pasirengiamųjų darbų dar liko tikrai daug. Smagu, kad šiai dienai pavyko suburti didžiąją dalį pagrindinės organizacinės komandos, apsidėlioti planus, kaip Trakų irklavimo bazė atrodys čempionato metu, apgalvoti ir pradėti spręsti laikui imliausius pasirengimo darbus.

Procesai jau įgauna pagreitį, tad neabejojame, kad po metų atvyksiantys čempionato dalyviai ir svečiai liks maloniai nustebinti“, – pasakojo pirmenybių organizacinio komiteto pirmininkas Matas Taparauskas.

Trakuose jaunių (iki 19 metų) čempionatas jau buvo rengtas 2013 ir 2017 metais, o 2012-aisiais čia vyko ir pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionatas.