Naujienos

Iš olimpinių žaidynių – į Lietuvos čempionatą: „Sezoną norėjome užbaigti pergalingai“

Savaitgalį Trakuose vyko 2024 metų atvirasis Lietuvos U17 ir suaugusiųjų irklavimo čempionatas, kuriame be lietuvių dar dalyvavo ir sportininkai iš Izraelio bei Švedijos. Iš viso per tris varžybų dienas išdalinta 30 medalių komplektų.

Pirmenybėse startavo ir visai neseniai iš Paryžiaus olimpinių žaidynių sugrįžę broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai. Priešingai nei kolegos, 8-ą vietą Paryžiuje užėmę olimpiniai debiutantai ilsėtis neskubėjo.

„Mes turime tradiciją – norime kuo ilgiau startuoti ir kuo daugiau laimėti Lietuvos čempionato medalių, – šyptelėjo Dovydas. – Ir dar norėjome sezoną užbaigti pergalingai.“

Dvyniai aukso medalius iškovojo porinių dviviečių ir porinių keturviečių valčių klasėse bei aštuonviečių su vairininku rungtyje.

Bet ir po Lietuvos čempionato startų jie neskubėjo namo – kartu su trečiuoju broliu Povilu juos buvo galima išvysti treniruoklių salėje.

„Toks mūsų poilsis – laisvas, aktyvus. Nenorime prarasti savo sportinės formos, ties kuria tiek daug dirbome, tad bandysime ją palaikyti, nors ir daug laisviau. Galbūt dar į pajūrį nuvažiuosime sustartuoti paplūdimio sprinto varžybose. Pažiūrėsime“, – suintrigavo Dovydas.

Jo minėtas Baltijos šalių paplūdimio sprinto čempionatas Melnragės antrajame paplūdinyje Klaipėdoje vyks rugpjūčio 17-18 dienomis.

VISI LIETUVOS ČEMPIONATO REZULTATAI