Naujienos

Broliai – olimpinių žaidynių B finale, merginos kovos dėl medalių

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė moterų pavienių dviviečių valčių antrajame pusfinalyje finišavo trečios ir iškovojo bei varžysis dėl olimpinių medalių. Su galingais varžovais vyrų porinių dviviečių valčių pirmajame pusfinalyje irklavę broliai dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai finišavo penkti ir patekę į B finalą varžysis dėl 7-12 vietų galutinėje olimpinių žaidynių rikiuotėje.

Pusfinalyje Lietuvos atstovės I. Adomavičiūtė ir K. Kralikaitė nuo pat varžybų pradžios buvo tarp trijų geriausiųjų. Po pirmojo ketvirtadalio distancijos lietuves prisivijo Čilės atstovės. Tačiau mūsiškės dar labiau padidino tempą ir su atotrūkiu finišavo trečioje vietoje nuo besivijusių varžovių.

„Sunku dar tuo patikėti. Nors tuo labai tikėjome ir žinojome, kad galime. Manau, kad esame labai išalkusios varžybų, nes dvivietę pavienę valtį šiemet kartu irklavome tik vienose tarptautinėse varžybose“, – kalbėjo I. Adomavičiūtė.

Irkluotojos pabrėžė dėkingumą viena kitai dėl puikaus susidirbimo komandoje.

„Labai svarbu yra tas tikėjimas. Aš labai stipriai jaučiu, kad Ieva žino, jog aš ją palaikau. Ir aš labai tikiu, kad Ieva mus praves nuo pirmo iki paskutinio yrio. Aš jai sakau: „Ieva, kaip gerai pravedei!“ Ji man: „Kaip tu gerai taikei!“ Toks abipusis tikėjimas, kad niekas neegzistuoja, o tik mes tame savo burbule. Padarome savo 101 procentą ir pažiūrime, kur mes atsidursime“– džiaugsmu trykšdama pasakojo K. Kralikaitė.

Lietuvos irkluotojos 2000 m distanciją įveikė per 7 min.19.27 sek. ir pateko į finalą. Greičiausios buvo australės, antros amerikietės.

„Stengėmės labai nesidairyti. Žinojom, kad po pirmo kilometro viskas prasideda iš naujo. Nemačiau, kas irkluoja pirmos ir antros, bet mūsų trejetukas atrodė toks gana atsiplėšęs. Norėjau, kad mes nutoltume nuo Čilės. Tam, kad turėtume kuo didesnį pranašumą, jeigu jos pabaigoje sugalvotų spurtuoti. Mūsų tempas po to kilometro labai nepasikeitė, bet yris buvo kitoks ir valties greitis taip pat. Tai buvo gerai, dabar reikės tik tempą kilstelėti gerai“, – apie varžybų eigą pasakojo I. Adomavičiūtė.

A finalas Lietuvos sportininkių laukia jau šį penktadienį. Primename, kad Paryžiaus olimpinėse žaidynėse kovas tęsia dar daugiau mūsų irkluotojų: Viktorija Senkutė ir Giedrius Bieliauskas ketvirtfinalyje galingais yriais prasibrovė į stipriausiųjų dvyliktukus ir pusfinalyje sieks žengti į geriausiųjų šešetus, kurie išsidalins Paryžiaus olimpinių žaidynių medalius.

Trečiadienį pirmesni prieš mūsų irkluotojas I. Adomavičiūtę ir K. Kralikaitę savo pasirodymo buvo sulaukę dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai. Vyrų porinių dviviečių valčių pirmajame pusfinalyje irklavę broliai dvyniai finišavo penkti ir patekę į B finalą varžysis dėl 7-12 vietų galutinėje olimpinių žaidynių rikiuotėje.

Lietuviai iš pradžių distancijos pradžioje buvo lyderiai, tačiau po pirmų 500 m jau rikiavosi ketvirtoje vietoje. Reikiamas geriausiųjų trejetukas, norint patekti į A finalą nebuvo lengvai pasiekiamas – finišo liniją mūsiškiai kirto penkti (6:43.60). Iki didžiojo finalo lietuviams pritrūko 7,3 sek.

„Kaip ir tikėjomės. Visi nuo pat pradžių pasileido lėkti. Tikrai nepalaukė mūsų, – nusijuokė 24-erių Domantas Stankūnas. – Mūsų taktika buvo bandyti iššokti į priekį ir stengtis kuo ilgiau išsilaikyti priekyje. Tačiau varžovai šįkart buvo stipresni.“

Domanto broils dvynys Dovydas išskyrė jiems šiandien nepalankias buvusias oro sąlygas.

„Galiu pasakyti, kad labai daug lemia ir oro sąlygos. Šiandien jos buvo sunkios – irklavome prieš vėją. Tada patogiau fiziškai stipresniems atletams. Mes esame lengvesni, kūdesni. Mums žymiai geriau yra irkluoti pavėjui, – pildė šalia stovėjęs identiškos išvaizdos Dovydas. – Galiu pasakyti, kad šiandien tikrai padarėme viską, ką galėjome.“

Stankūnų laukia mažasis finalas ir galimybė užimti aukščiausią 7 vietą.