Naujienos

LIF klubų regata – gera treniruotė prieš svarbius startus

„Pirmoji kylanti mintis, kalbant apie Lietuvos irklavimo federacijos klubų regatą – šaknys. Gal ir treniruojuosi su Lietuvos rinktine, bet niekada nepamirštu, iš kur esu kilusi ir kur pradėjau irkluoti. O mano pažintis su irklavimu įvyko Šiauliuose“, – sakė irkluotoja Raminta Morkūnaitė po birželio 2-3 dieną Trakuose vykusios regatos.

„Talšos ISK“ atstovavusi R.Morkūnaitė iškovojo auksą U23 amžiaus grupės merginų vienviečių valčių lenktynėse. Sidabras atiteko Saulei Kryževičiūtei (Klaipėdos irklavimo klubas), bronza – Ugnei Rudaitytei (Irklavimo klubas 8+).

„Tik sulaukusi trenerio klausimo, ar galėsiu sudalyvauti ir atstovauti „Talšos“ irklavimo klubą varžybose, nei sekundės nedvejojusi sutikau“, – sakė R.Morkūnaitė.

Prabilusi apie pergalę, R.Morkūnaitė sureagavo ramiai: „Stipriai nesureikšminu“.

„Visada smagu laimėti, bet tai nebuvo svarbiausios sezono varžybos, – pabrėžė irkluotoja. – Nelabai ir krūvį mažinau prieš šį startą – vakare dar dariau jėgos treniruotę, ko įprastai prieš varžybas nedarome. Šį startą pavadinčiau gera treniruote, iš kurios galima nemažai pasimokyti“.

Dabar jaunieji irkluotojai rengiasi atrankai į rinktinę, kuri vyks į pasaulio čempionatą.

„Treniruotės sunkios ir alinančios, – sakė R.Morkūnaitė. – Labai laukiu, kada įvyks atranka ir galėsime susikoncentruoti į darbą su įgula. Laukiu pasirengimo jaunimo čempionatui. Kol kas įgulos dar nėra aiškios – dirbame, rengiamės“.

Susipažinti su LIF klubų rezultatai galite ČIA!