Naujienos

Trakuose išdalyti Lietuvos čempionato medaliai

Trakuose įvyko atviras Lietuvos irklavimo čempionatas.

Vyrų vienviečių valčių klasėje čempionu tapo olimpietis Mindaugas Griškonis, sidabrą iškovojo Povilas Juškevičius, bronza atiteko Birštono sporto centro auklėtiniui Pauliui Černevičiui.

Staigmenų nebuvo ir vyrų porinių dviviečių finale. Auksą užtikrintai iškovojo Lietuvos rinktinės įgula – Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis. Sidabras atiteko „Sostinės sporto centro“ auklėtiniams Virgilijui Prušinskui ir Benui Paunksniui, bronza džiaugėsi šiauliečiai Džeraldas Daunoras ir Martynas Vaitkevičius. Moterų porinių dviviečių čempionių titulas atiteko Donatai Karalienei ir Dovilei Rimkutei (7:02,26), sidabrą iškovojo Ūla Jonušaitė ir Saulė Kryževičiūtė (7:36,16), bronzą – Ugnė Šakickaitė ir Agnė Kubaitytė.

Daug dėmesio sulaukė vyrų pavienių dviviečių finalas, kuriame auksą iškovojo šiais metais pasaulio jaunimo sidabro medalius iškovoję dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai. Sidabrą prie krūtinės glaudė Mantas Juškevičius ir Povilas Stankūnas, bronza atiteko svečiams iš Danijos Akseliui Poulsenui ir Joakimui Vibergui.

Moterų pavienių dviviečių finale greičiausios buvo ukrainietės Alla Dmytryšyna ir Viktorija Nagorna, sidabrą iškovojo Laura Gabšytė ir Augustė Šablinskaitė, bronza džiaugėsi danės Astrid Hojgaard ir Silje Celine Seifert.

Moterų vienviečių valčių klasėje čempione tapo Lietuvos rinktinės narė Viktorija Senkutė, sidabrą iškovojo „Sostinės sporto centro“ irkluotoja Martyna Kazlauskaitė, bronza atiteko Ugnei Juzėnaitei.

Vyrų porinių keturviečių finale greičiausia buvo Lietuvos rinktinės įgula – Žygimantas Gališanskis, Dominykas Jančionis, Giedrius Bieliauskas ir Aurimas Adomavičius (5:49,39), sidabrą iškovojo jungtinė „Sostinės sporto centro“, „Atžalyno“ ir „Bangpūčio“ komanda – Domantas Maročka, Saulius Aušbikavičius, Povilas Juškevičius, Arnedas Kelmelis (6:00,47), bronza atiteko „Sostinės sporto centro“ įgulai Džeraldui Daunorui, Virgilijui Prušinskui, Benui Paunksniui ir Martynui Vaitkevičiui.

Visus atviro Lietuvos jaunių ir suaugusiųjų čempionato rezultatus galite rasti ČIA: http://ltu.rowtiming.com/

Primename, kad Lietuvos rinktinės nariai antradienį išvyks į Miunchene vyksiantį Europos čempionatą.