Naujienos

Seminaro metu apdovanoti aktyviausi irklavimo teisėjai

2022 m. kovo 26-27 dienomis Anykščiuose vyko Lietuvos irklavimo teisėjų kvalifikacijos kėlimo seminaras. Tai penktasis iš seminarų ciklo vykdant projektą „Nuo irkluotojo ar savanorio iki irklavimo teisėjo“. Šis projektas bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pirmą seminaro dieną lektorius Lauras Balaiša pristatė įtaigos psichologijos niuansus, kurie būtų naudingi irklavimo teisėjams, siekiant pritraukti naujų žmonių savanoriauti, o vėliau siekti teisėjo kategorijos. Antrą seminaro dieną dalyviai atnaujino pirmos pagalbos įgūdžius ir žinias. Buvo supažindinti su naujausiomis rekomendacijomis kaip suteikti pagalbą esant žmogui be sąmonės, užspringus, kraujuojant, po skendimo, kada kokių veiksmų imtis įvertinus nukentėjusio būklę. Taip pat galėjo praktiškai išbandyti ir įsivertinti gaivinimo efektyvumą. Įgyti įgūdžiai ir žinios seminaro metu bus labai naudingi artėjančio sezono metu, kuris jau mažiau nei už mėnesio prasideda Trakuose.

Seminaro metu taip pat buvo pagerbti ir apdovanoti aktyviausi 2020-2021 metų irklavimo teisėjai. Teisėjo be kategorijos grupėje aktyviausias buvo Arijus Petrulis, kuris 2021 metų pabaigoje jau įgijo ir nacionalinės kategorijos irklavimo teisėjo licenciją. Nacionalinės kategorijos aktyviausių teisėjų tarpe trečią vietą iškovojo Vida Bagdonienė ir Aušra Lingienė, antras pagal aktyvumą teisėjaujant varžybose buvo Sigitas Fabijonavičius, o aktyviausia Nacionalinės kategorijos teisėja pripažinta Rasa Busilaitė. Traptautinės kategorijos teisėjų tarpe, susumavus dviejų metų teisėjavimo aktyvumą ne tik tarptautinėse regatose, bet ir Lietuvoje aktyviausio teisėjo vardą pasidalino Inga ir Edmundas Daukantai.