Naujienos

Lietuvos jaunimo rinktinė išvyko į pasaulio pirmenybes

Sekmadienį Lietuvos jaunimo irklavimo rinktinė išvyko į Račicę (Čekija), kur liepos 7-11 dienomis vyks pasaulio U-23 pirmenybės. Jose varžysis 5 lietuvių įgulos.

Merginų vienvietę pasaulio čempionate irkluos Martyna Kazlauskaitė, porinę dvivietę Ugnė Juzėnaitė ir Dovilė Rimkutė, pavienę dvivietę – Ieva Medelinskaitė ir Kamilė Kralikaitė. Vaikinų paviene dviviete varžysis broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai, porinė keturviete – Paulius Černevičius, Arnedas Kelmelis, Domantas Maročka ir Justinas Kuskevičius.

Rinktinės treneris Karolis Sunklodas informavo, kad pajėgiausių jaunųjų sportininkų atrankos prasidėjo dar rudenį kontrolinėmis varžybomis ant „Concept 2“ treniruoklių. Šios varžybos vykdavo kas 4-5 savaites, o pagrindinės atrankos varžybos ant vandens vyko Trakuose gegužės mėnesį.

„Atrinkus stipriausius 8 vaikinus ir 8 merginas buvo sudaromos komandos ir vėl startuojama 2000 metrų distancijoje. Komandos, kurios parodė geriausius modulinius rezultatus, pateko į rinktinę“, – sakė K.Sunklodas.

Treneris priminė, kad U.Juzėnaitės ir D.Rimkutės bei brolių Stankūnų įgulos – daugiausiai bendros patirties turinti komanda rinktinėje.

„Broliai kartu nuo 2000-ųjų, nuo pat gimimo, – nusijuokė K.Sunklodas. – O merginos jau trejus metus irkluoja kartu. Vaikinų keturvietė nuo praeitų metų beveik nepasikeitė. Čia tik vienas naujas įgulos narys – A.Kelmelis, pernai irklavęs su jaunių įgula. Šiais metais M.Kazlauskaitė pirmą kartą tarptautiniuose vandenyse išbandys save irkluodama vienvietę valtį. Žinoma, įdomiausia kombinacija – I.Medelinskaitė ir K.Kralikaitė“.

Birželį merginos grįžo iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kur studijuoja ir irkluoja aštuonvietėse skirtinguose universitetuose.

K.Sunklodas, sulaukęs klausimo apie lūkesčius pasaulio pirmenybėse, buvo atviras: „Visada tikimės geriausio – pergalės“.

„Tačiau čia yra sportas ir laimi tik greičiausi, – teigė treneris. – Pasirengimas buvo sėkmingas, todėl esame nusiteikę optimistiškai. Geriausio rezultato tikimės iš brolių Stankūnu. Gerus rezultatus demonstruoja ir vaikinų keturvietė, merginų porinė dvivietė ir vienvietė“.